Vájtfül

SZOMBAT: 22:00-23:00

Műsorvezető/szerkesztő: Balogh Tibor

Az 50 perces műsor a művészi igényességel komponált, hangszerelt és előadott, úgynevezett progresszív vagy art-rock legkiválóbb hazai és nemzetközi előadóit mutatja be.

A hazai kiválóságok természetesen a műsor vendégeiként mesélnek munkásságukról a remek muzsikák között, a műfaj nemzetközi történetét pedig különleges felvételek és hozzájuk kapcsolódó sztorik-anekdoták és meghívott vendégek élménybeszámolói alapján ismerhetik meg a hallgatók.

A könnyűzene kifejezést csak tréfásan használhatjuk a VÁJTFÜL dalaira, hisz a hazai kiválóságok (Syrius, a Mini, az After Crying, a Solaris, a Rumblin’ Orchestra, a Djabe…) vagy az angol Yes, Emerson Lake and Palmer, King Crimson, Jethro Tull, Colosseum, Pink Floyd, If zenekarok rég elmosták a merev határokat, amikor művészi szintre emelték a beatzenét még 1969-ben.

TERÍTÉKEN A PROGRESSZÍV ROCK LEGKIVÁLÓBB HAZAI ÉS NEMZETKÖZI ELŐADÓI A MŰFAJ MEGSZÜLETÉSÉTŐL NAPJAINKIG! A CRIMSONTÓL A SYRIUS-ON ÁT ZAPPÁIG – PROGRESSZÍV ZENEI KALANDOZÁS BALOGH TIBORRAL