Klasszikus hangolás

Klasszikus Hangolás – Az ország első modern klasszikus zenei rádióműsora, minden vasárnap 14:00-15:00-ig.

A Bakelit Rádió ad otthont az ország első modern klasszikus zenei rádióműsorának, a Klasszikus Hangolásnak! Minden vasárnap 14 és 15 óra között egyórányi kalandozás a komoly- és a könnyűzene határán, és szokatlan stíluspárosítások klasszikus hangszerekkel – a friss újdonságoktól kezdve az elmúlt évek legemlékezetesebb művein át a filmzenékig. 

A Klasszikus Hangolás célja, hogy ráhangolja a hallgatókat az idehaza kevésbé populáris modern klasszikus stílusra, és bemutassa, hogy a klasszikus hangszerek használata nem egyenlő a régi értelemben vett klasszikus zenével. Mozart és Beethoven nem lesz a csütörtök délutáni órák vendége, helyettük kiváló kortársak mutatkoznak be. Zongoradarabok, vonósnégyesek, ritkábban hallott hangszerek szólalnak meg, de kalandozunk az elektronikus zenében és a vokális előadók társaságában is (már ha megtaláljuk bennük azt a bizonyos klasszikus kapcsot). 

A Klasszikus Hangolásban szinte csak dalpremierek lesznek: főleg olyan előadók kerülnek be a repertoárba, akiket idehaza eddig egyetlen rádió sem játszott. Ezen változtat a Bakelit Rádió eme új műsor segítségével.

Hangolódjunk együtt a modern klasszikusokra! 

A műsorvezető Varju Kitti.